Betta på Engelsk fotboll

Så ser sändningsrättigheterna för fotboll ut i Sverige

I Sverige varierar sändningsrättigheterna för sport rätt enormt. Vi har en hel del olika tv-grupper som äger rättigheterna för olika matcher och turneringar. Sedan har vi de diverse streamingtjänsterna att hålla koll på också för de som föredrar att se sport via sin dator eller mobil.

För att du ska slippa trubblet när det börjar närma sig stora turneringar som Premier League, VM och Allsvenskan sammanfattar vi därför sändningsrättigheterna nedan.

TV4-gruppen & SVT

SVT och TV4 är de svenska tv-grupper som är störst. Detta innebär såklart lite konflikter mellan de bägge tv-grupperna, och för att lösa det på bästa sätt har de valt att dela på mycket av sändningsrättigheterna för fotboll. Herrarnas EM i fotboll kommer till exempel att visas både på TV4s kanaler och på SVTs. Således måste du hålla koll på vart du ska se sport på tv innan det börjar närma sig. Damernas EM har TV4 fått ensamrätt till, så för att se de största kvinnliga fotbollsspelarna tävla på planen när det är dags är det inte så många kanaler du behöver zappa mellan.

Samma sak gäller för världsmästerskapet i fotboll, både för herrarnas och kvinnornas division. VM för herrarna i Qatar under 2022 kommer att sändas på TV4s kanaler, medan SVT har rättigheterna till kvinnornas mästerskap i fotboll 2023.

La Liga och Serie A kommer att sändas på TV4 fram till och med säsongen 2021/2022. Vilka som tar över rättigheterna därefter är ännu oklart.

Nent Group

Men vi har inte bara tv-jättarna SVT och TV4 i Sverige. Nent Group, med bland annat Viasat, äger också några av sändningsrättigheterna för svensk fotboll. Bland annat stora Premier League. Således är det Viasats kanaler du ska zappa dig vidare till om du vill följa med i Premier League. Samma gäller för Champions League och Europa League. Även Bundesliga äger Nent Group rättigheterna för till och med 2025.

Discovery

Discovery har inte särskilt mycket att komma med när det gäller fotboll. På tennis har de däremot ett betydligt större utbud än många andra tv-kanaler på svensk TV. Men de äger faktiskt sändningsrättigheterna för Allsvenskan och superettan till och med 2025, så de har en hel del bra innehåll ändå!

Vart kan man streama fotboll?

Om du föredrar att streama fotboll istället för att vara bunden till en TV och se det där finns det givetvis streamingalternativ också! Som du säkerligen räknat ut redan kommer du kunna streama matcherna från respektive tv-grupps streamingtjänst. SVT har sin playtjänst SVT Play, och TV4-gruppen TV4Play & C More. Nent Group/Viasats streamingtjänst är Viaplay, och Discoverys Discovery +. Således finns det en mängd olika streamingtjänster att streama innehåll från om du föredrar detta.

För dig som vägrar betala för att streama fotboll kan vi rekommendera ett besök till oddsappar.se. Här hittar du nämligen en lista över olika bettingsidor med livestreamtjänster, så att du kan streama fotboll samtidigt som du spelar på odds (om du vill). Helt gratis är det inte, men normalt räcker det med att göra en insättning på 50 kronor för att streama innehåll via bettingsidor.

RSS
Follow by Email
Instagram