Heta odds under årets Fotbolls EM

Fotbollsresor Tyskland

Få länder i fotbollseuropa har så mycket att erbjuda av precis allt så som den tyska bundesligan har. Ta chansen och åk på häftiga fotbollsresor till Tyskland och en av de absolut häfigaste ligorna i hela Europa, vi lovar att du inte kommer att ångra dig. I din resa så ingår flyg t.o.r, hotellboende, samt biljett till din match. Besök våra partners här på sidan för att ta del av alla deras fotbollsresor till Tyskland och se vad de kan erbjuda just dig.

Den tyska bundesligan sparkades igång 1963 och är idag en av Europas allra största fotbollsligor. Här spelas en av de absolut mest offensiva och publikdragande fotbollen. Faktum är att Tyskland har både det högsta publiksnittet och det högsta målsnittet av hela fotbollseuropas toppligor. Den klassiska avsparkstiden är sedan gammalt tillbaka 15.30 på lördagar men en omgång kan ibland numera även vara utspridd så att matcher även spelas på en fredagskväll eller en söndagseftermiddag.

Bayern München är laget att slå

Som i så många andra europeiska toppligor så har även Tyskland ett klart dominerande lag, Bayern München. Bayern eller ”Der FCB”, ”Die Bayern”, ”Die Roten” (kärt barn har många namn) stoltserar med 29 ligatitlar, varav 14 av dessa enbart har vunnits under 2000-talet (fram t.o.m 2019). Bayern München är med andra ord laget att slå i Tyskland. Även om det mesta har kretsat just kring Bayern Munchen de senaste årtiondena så är Tysk fotboll så mycket mera än enbart Bayern München. Främsta utmanaren är såklart Borussia Dortmund som med sina tre av sina totalt åtta ligatitlar på 2000-talet utmanar Bayern år efter år. Dortmund spelar sina hemmamatcher på mäktiga Signal Iduna Park som har en publikkapacitet på 81.685 personer.

Det är fullsatt varje gång som Borussia Dortmund bjuder upp till fest, med 81.685 i publiksnitt på varje hemmamatch så har också Borussia Dortmund även Europas högsta publiksnitt. En av de absolut häftigaste fotbollsmatcher som Tyskland och hela fotbollseuropa har att erbjuda är ett ”Ruhrderby” mellan just Borussia Dortmund och Schalke 04,. Detta derby måste verkligen ses och upplevas direkt på plats då det saknar motstycke i den europeiska toppfotbollen.

Massor av svenska spelare, då som nu!

Tyska bundesliga är också en av de ligorna som har haft- och som fortsatt har en halv invasion av svenska fotbollsproffs. Genom tiderna har storheter som tex. Bosse Larsson (Stuttgart 1966-1969), Björn Andersson (Bayern München 1974-1977), Conny Torstensson (Bayern München 1973-1977), Ronnie Hellström (Kaiserslautern 1974-1984), Roland Sandberg (Kaiserslautern 1973-1977), Benny Wendt (Kaiserslautern 1977-1981), Torbjörn Nilsson 1982-1984) gjort stora avtryck i sina respektive lag i tyska bundesliga. För alla er som är några år yngre så sitter spelare som Jörgen Petterson (Borussia Mönchengladbach 1995-1999), Martin Dahlin (Borussia Mönchengladbach 1991-1997), Patrik Andersson (Borussia Mönchengladbach 1993-1999, Bayen München 1999-2001), Markus Rosenberg (Werder Bremen 2007-2012) och Emil Forsberg (Leipzig 2016-) kanske allra färskast på näthinnan.

Känn av stämningen fullt ut och ta sedan dit du kommer genom att gå på en lokal ölstuga innan matchen. Räkna med att ölstopen är höga som en underarm är lång, till det så tar man gärna in en grillad bratwurst med bröd. Tyska fotbollen erbjuder en elektrisk stämning med massor av mål som man bara måste upplevas live på plats. Besök våra samarbetspartners redan idag och se över vilka resor och biljetter som finns till just ditt favoritlags matcher. I priserna så ingår alltid flyg t.o.r, hotellboende under vistelsen och matchbiljett.

Missa heller inte chansen att läsa mera om alla våra betting bonus erbjudanden gällande våra fotbollsresor till Italien, fotbollsresor till England och fotbollsresor till Spanien och som du också kan hitta här på vår hemsida. Fotboll blir aldrig så bra som när det upplevs live på plats!

RSS
Follow by Email
Instagram