Billiga fotbollsresor är en stigande trend

Fotbollsresor England

Åk på någon av våra fotbollsresor England och upplev den klassiska engelska toppfotbollen i Premier League direkt på plats. Du åker med någon av våra samarbetspartners och där det i din resa även ingår flyg t.o.r, hotellboende, samt biljett till din match. Besök våra partners nedan för att ta del av alla deras fotbollsresor till England och se vad de kan erbjuda just dig. Missa inte att se ditt favoritlag spela live på plats inför en skönsjungande hemmapublik.

Sedan Hedenhös tider eller åtminstone sedan klassiska Tipsextras tid och ”pling i rutan” så har Engelsk fotboll varit otroligt populär i Sverige och övriga Skandinavien. Vem minns inte de klassiska minimala shortsen på legendariska spelare som tex. George Best, Kenny Dalglish, Ian Rush m.fl. Tiden gick, de långa polisongerna försvann precis som de små fotbollsshortsen och nya legender som Gary Lineker, Eric Cantona och Michael Owen tog över. Trots detta så har alltid den engelska fotbollen lyckats behålla sitt grepp som den överlägset mest populära fotbollsligan hos de Skandinaviska fotbollsfansen.

De klassiska jättarna Manchester United, Liverpool och Arsenal ses fortsatt som de mest populära lagen bland de skandinaviska supportrarna även om lag som Chelsea, Manchester City, West Ham, Tottenham och Leeds också har många hängivna supportrar i våra nordiska länder. Oavsett favoritlag så håller man ändå fast vid sitt lag oavsett vilken division man än spelar i och det är ”support your local team” som gäller i England.

Stora stjärnor och fantastisk fotbollsatmosfär

Den engelska fotbollen och lagen har idag annars några av de absolut största stjärnorna som finns. Lönerna som utbetalas i England är generellt sett även de allra största och fetaste. De engelska lagen har även varit bra i de Europeiska cuperna utan att för den delen lyckats gå hela vägen. 2019 smällde det dock till rejält när det var helengelskt i de två största europeiska cuperna med Liverpool och Tottenham i Champions League final och Chelsea mot Arsenal Europacupfinalen. Trots massor av utländska stjärnor som utländska tränare så har ändå den engelska fotbollstraditionen och atmosfären på planen som på sidan av planen ändå kunnat bevarats på ett underbart sett bland fansen.

I England så samlas man fortfarande på den lokala puben några timmar innan matchstart för att sjunga upp sig inför kommande match.  På samma pub hamnar man sedan efter matchen för att diskutera igenom all betting på nätet som har hänt, ofta efter en pint eller två och ofta efter en ”fish and chips” från det lokala haket. Atmosfären hos ett i kör högsjungande Anfield eller Old Trafford är såklart svårslaget men tro inte att du alltid hittar den bästa atmosfären nödvändigtvis hos de allra största och bästa lagen. I sydöstra London i stadsdelen South Norwood spelar tex. Crystal Palace sina hemmamatcher i sin borg, Selhurst Park, här finner du en fantastisk atmosfär med fantastiskt skönsjungande fans. Just p.g.a av detta så tipsar vi också så gärna om fotbollsresor till England även till mindre klubbar och städer, särskilt för dig som fortsatt vill ha den där genuint fantastiska Engelska stämningen och atmosfären.

Svenska spelare i Premier League

Genom åren så har vi även haft en hel den svenska spelare som avtryck i engelska Premier League. Vem minns tex. inte den fantastiska bragdmatch som Glenn Hysén gjorde under VM-kvalet 1990 när Sverige mötte England på Wembley 1988. Hysén var felfri och totaldominant i en match som mycket tack vare honom slutade 0-0. I Sveriges två största kvällstidningar, Aftonbladet och Expressen, belönades han med betyget 6 av 5 möjliga. Denna match ledde iaf att Glenn Hysén fick ett kontrakt med Liverpool där han spelade 1989-1992.

Andra svenska fotbollsspelare som har haft framgångsrika karriärer i England är exempelvis Jesper Blomqvist (Manchester United), vem kan någonsin glömma Jespers enorma Man. Utd tröja som han alltid såg ut att drunkna i. Fredrik Ljungberg i Arsenal är en legend i ”The Gunners” och Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) hann även med att bevisa för engelsmännen att han kunde dominera även i engelska Premier League och inte enbart utanför den. När kommer nästa svenska fotbollsspelare att göra lika stort avtryck i Premier League som dessa spelare har gjort? Förhoppningsvis väldigt snart hoppas vi åtminstone! Då många supportrar har säsongsbiljetter samt att de bästa biljetterna till de mest eftertraktade matcherna alltid går åt väldigt snabbt så råder vi dig att vara ute i god tid. Besök våra samarbetspartners redan idag och se över vilka resor och biljetter som finns till just ditt favoritlags matcher.

Missa heller inte chansen att läsa mera om alla våra andra erbjudanden gällande våra fotbollsresor till Italien, fotbollsresor till Spanien och fotbollsresor till Tyskland och som du också kan hitta här på vår hemsida. Fotboll blir aldrig så bra som när det upplevs live på plats!

RSS
Follow by Email
Instagram