Årets största fotbollshändelser

Fotbollsresor Italien

Häng med oss på någon av våra fotbollsresor till Italien. Det finns inte många länder i fotbollseuropa som slår den passion och inlevelse man har för fotbollen och för sitt favoritlag så som man har i Italien. Upplev stämningen och atmosfären i Italienska serie A direkt på plats genom våra samarbetspartners fotbollsresor Italien. I din resa så ingår flyg t.o.r, hotellboende, samt biljett till din match. Missa inte att se ditt favoritlag spela live på plats i en av fotbollseuropas mest klassiska ligor. Vem minns inte de klassiska tv-sändningarna med ”Uno kryss due” och en Thomas Nordahl i högform?

Går vi än längre tillbaka i tiden så är vi fortsatt många som minns Thomas far, Gunnar Nordahl, som blev Sveriges första utlandsproffs på hög nivå när han 1949 kritade på ett kontrakt för AC Milan. Gunnar ”II Cannoniere” (skyttekungen) Nordahl vann den italienska skytteligan inte mindre än fem gånger mellan 1950-1956. Gunnars målrekord över en säsong med 36 mål stod sig ändå in i nutida dagar. ”II Cannoniere” bildade tillsammans med Gunnar Gren och Nils Liedholm välkända ”Gre-No-Li” i AC Milan, en av de mest kända och framgångsrika trios i den italienska serie A någonsin. Faktum är att Gunnar Nordahl än till dags datum är den tredje bästa målskytten i ligans historia efter andra storheter som Silvio Piola och Francesco Totti.

Juventus är laget att slå

Vi är många som har vårt favoritlag i Italien och som gärna åker på fotbollsresor Italien. Atmosfären och stämningen är elektrisk och stämningen går nästan att ta på. Det finns även få ställen i fotbollseuropa där vi också hittar så mycket passionen för fotbollen som vi också hittar just i Italien.
Fotbollsitalien har genom åren ofta varit en kamp mellan det rikare norra Italien och det fattigare södra Italien och där det norra Italien och Juventus varit det överlägset mest dominerande laget. Med åtta ligatitlar i rad 2012-2019 så är man laget som alla vill slå.

Missa inte möjligheten att se fantastiska matcher av högsta kvalité mellan storheter och ett norrderby som tex. Juventus-Milan, Milan-Inter eller Juventus-Inter. Ett derby som heller inte får missas är ett magiskt Romderby mellan Roma och Lazio. Något av den absolut bästa fotbollsatmosfären och de mest passionerade fansen hittar vi också i södra Italien. En hemmamatch med Napoli i Neapel är något av det absolut häftigaste som alla våra samarbetspartners fobollsresor till Italien har att erbjuda. Du får heller inte glömma att ta seden dit du kommer.

I Italien samlas man ofta på den lokala restaurangen (inte sällan ägd av en supporter till något av lagen) för en bit mat (självklart pizza eller pasta) och för att väldigt livligt prata fotboll. Stannar du kvar en extra dag så får heller inte missa att efter matchdagen gå ut på ett lokalt café för att sippa på en god espresso och gärna tillsammans med en härlig canneoli eller hemmagjord gelato. Räkna även med att gårdagens match kommer att diskuteras in i minsta detalj om och om igen. För alla er yngre italienska fotbollsfantaster så är det såklart en annan svensk legend som har gjort sig odödlig hos alla oss supportrar, såklart Zlatan Ibrahimovic. ”Ibra” ses av många som Sveriges bästa fotbollsspelare genom alla tider där hans meritlista egentligen talar för sig självt.

Zlatan representerade det Svenska landslaget 2001-2016 med 62 mål som facit och den främsta svenska målgöraren genom alla tider. Zlatan har även tilldelats Guldbollen, priset som Sveriges bästa fotbolsspelare elva (11) gånger. Den Italienska ligan ökade kraftigt i intresse under Zlatans alla år i Italien där han även har representerat Italiens alla stora klubbar, Juventus 2004-2006 (70 matcher, 23 mål), Inter 2006-2009 (88 spelade matcher, 57 mål), AC Milan 2010-2012 (61 matcher, 42 mål), och där Zlatan till dags datum ännu inte har skrivit sitt sista kapitel i I Rossoneris rödsvarta dress.

Missa heller inte chansen att läsa mera om alla våra andra erbjudanden gällande våra fotbollsresor till England, fotbollsresor till Spanien och fotbollsresor till Tyskland och som du också kan hitta här på vår hemsida. Fotboll blir aldrig så bra som när det upplevs live på plats!

RSS
Follow by Email
Instagram