Betta på Engelsk fotboll

Sveriges förberedelser inför EM

Det har krävts mycket tålamod för samtliga deltagande nationer inför fotbolls-EM. Nya förutsättningar hela tiden. Nu har UEFA äntligen spikat alla spelscheman och alla arenor är bestämda.

Nytt reseschema för det svenska landslaget

Sverige skulle ha spelat sin första match i fotbolls-EM mot Spanien i San Sebastian. På grund av yttre omständigheter så kunde dessvärre inte staden i norra Spanien vara med som värd för mästerskapet och matchen har nu flyttats 90 mil söderut till Sevilla. Där möter Sverige alltså hemmanationen Spanien i vad som förväntas vara den tuffaste matchen i gruppspelet. Läs mer om Fotbolls EM

De två sista matcherna för Sverige var planerade att spelas i Dublin, Irland. Irländska myndigheter var tidigt ute med att de kommer att blir svårt för landet att arrangera matcherna då de har haft väldigt många fall av Covid-19 och sätter naturligtvis säkerheten framför allt. Nu är det istället bestämt att matcherna kommer att hållas i Sankt Petersburg i Ryssland, där Sverige även kommer att ha sin bas. De ryska myndigheterna har garanterat att 75% av arena kommer att vara öppen för publik. Det känns väldigt kul för oss fans och så länge de kan garantera säkerheten för samtliga så ser vi inget problem med det. Sverige möter alltså Slovenien och Polen i Ryssland, det är där det kommer att avgöras vilka lag som tar sig vidare från gruppspelet.

Större trupper än i tidigare Europamästerskap

En av de hetaste frågorna som har diskuterats inför årets EM är utökningen av landslagstrupperna. Detta pga av det hektiska schemat som spelarna har haft under säsongen vilket bidragit till att flera spelare ådragit sig skador. De stora klubbarna som är med i många turneringar och dessutom såklart de inhemska ligorna spelar i snitt 2-3 matcher i veckan. Det tär på spelarna och ökar då också risken för skador.  UEFA klubbade nyligen igenom beslutet att utöka trupperna från 23 spelare till 26 spelare. På så vis kan lagen rotera på fler spelare och vidare minska risken för skador.

Sveriges chanser i EM

Sverige är lågt rankade om vi ser på hur oddsen ser ut. Hela 101 gånger pengar ger vissa spelbolag. Många tror dock att Sverige tar sig vidare från gruppen vilket ändå måste ses som godkänt. Det är väldigt många bra lag med och även om vi kan slå alla om vi har en bra dag så krävs det väldigt, väldigt mycket för att nå hela vägen. Sverige har inte kvaliteten som Frankrike, Spanien, Tyskland och England har i sina trupper. Oavsett vad så är vi väldigt taggade inför EM-slutspelet och ser väldigt mycket fram emot att se våra blågula stjärnor göra allt för att ta sig långt i turneringen.

RSS
Follow by Email
Instagram