Så kommer du i form under fotbollens off-season

Så kommer du i form under fotbollens off-season

Att titta på fotboll och åka på fotbollsresor under säsongerna är givetvis högt upp på prioriteringsordningen för det flesta fantaster. Men att vara aktiv när det kommer till matcherna är inte allt. Det är lika viktigt att hålla sin kropp aktiv. Detta är något man lätt glömmer bort. Så här kommer ett par förslag på hur du håller dig i topptrim.

Det är rätt lätt att det bara blir att titta på fotboll under säsongerna. Man kanske åker iväg på en härlig fotbollsresa med vännerna, men man glömmer i all eufori hålla sin egen kropp aktiv och i bra form. Det finns gott om saker man kan göra för att hålla igång och det är viktigt att göra det.

Spela racketsporter

Olika racketsporter är särskilt bra för att hålla igång. De kombinerar styrka med kondition, dessutom så spelar man dem tillsammans med andra. Det är bra för motivationen när man är mer än en som ska hålla på med något. På det sättet kan man agera stöd åt varandra. Om det känns motigt att komma iväg och spela så har man sin kompis som kan agera motor.

Se till att hålla tempot högt

De olika racketsporterna är perfekta för att komma i form om man tidigare inte varit så aktiv. Lägg den tid du skulle lagt på fotbollen när det inte är säsong att träna. Till exempel så är badminton en bra sport att börja med. Tempot är högt, men många tycker att sporten är mer lättillgänglig än exempelvis tennis eller squash.

Badminton kan spelas i klubbar eller så hyr man en bana i någon timme på ditt lokala sportcenter. De flesta har så att man kan anmäla sig online. Det gör det hela betydligt lättare. Se också till att köpa ett bra rack, det är avgörande för hur det går. Det gamla badmintonracket som stått i garaget de senaste 15 åren är nog uttjänt vid det här laget.

Många typer att välja mellan

Är man inte typen som sportar med andra, då finns det gott om idrott som kan utövas av en ensam. Exempelvis simning eller att sticka ut och springa är bra exempel på detta. Det går ändå inte så bra att prata med varandra när man simmar eller springer intervaller. Många föredrar denna form av träning då de själva får sätta tempot.

Det handlar inte så mycket om vad man gör, utan om att man gör något. Om du känner att promenader är den perfekta formen av motion för dig. Då är det just promenader du ska gå. Samma sak om det är någon annan träningsform. Den bästa träningen är ju just den träningen som blir av, alltså den som man faktiskt kommer genomföra.

Ett par löparskor som ensamt står i ett hörn av hallen ger inte mycket när det gäller din aktivitetsnivå. Men om man hittar en variant av träning som man uppskattar och ser fram emot att utföra, då är det mycket mer värt. Det är rätt logiskt.

RSS
Follow by Email
Instagram