Årets största fotbollshändelser

Årets största fotbollshändelser

Om du har följt med i vinters rafflade kvalspel är du säkert medveten om att det äntligen är VM-år igen. Den här gången hålls mästerskapet i Qatar, och efter mycket kontroverser kommer det att spelas under vintertid. Är du sugen på starka fotbollsupplevelser tidigare i år så börjar säcken knyta ihop sig i Champions League och innan dess bjuds ett EM där Sveriges damlag har goda utsikter. I år ser det också ut att bli ett tajt ligatitelrace i både England och Italien, där kanske två av de bästa fotbollskulturerna blomstrar. Vilka fotbollsresor lockar dig?

Inget vanligt VM-år

Ingen har missat de många kontroverserna kring årets VM som kommer att hållas i Qatar. Allt från hur själva valet skedde, till hur de har byggt sina arenor, klimatet, Qatars landslag, lagar, prissättning, och så vidare har varit uppe för diskussion. Nu ser det dock ut som mästerskapen kommer att bli av – den här gången utan Sveriges landslag.

Är du fortsatt intresserad av att åka så kan man tänka sig en lite större budget och att du bör spara semesterdagarna till december – tänk på det! Om du är osäker på hur det fungerar i Qatar är det bäst att boka ett helt paket med biljetter, flyg och hotell genom en auktoriserad resebyrå så att du verkligen är säker på att allt går rätt till.

Vid sidan om fotbollen är Qatar ett hypermoderniserat oljeland med vidsträckta golfbanor, enorma shoppingcentrum, restauranger av världsklass och ett brett underhållningsutbud. Detta ökenland är en liten oas av lyx som kan vara spännande att uppleva.

Stanna i Europa?

Om du hellre satsar på fotbollsunderhållning på närmare håll har du alltså damernas EM i Storbritannien och Champions League-finalen i Paris att välja mellan. Som vanligt är de svenska damerna inte bara kvalificerade utan även topprankade. Det kan bli svårt med brittiskt motstånd på deras hemmaplan, men de svenska damstjärnorna är i högform i sina respektive klubblag och det är nog värt att hypa upp laget inför mästerskapet.

En av årets största händelser blir såklart herrarnas Champions League-final som spelas i Paris. Vilka lag som kommer att stå där i maj är ännu inte klart!

RSS
Follow by Email
Instagram