Vad är offside i fotboll?

Tips: Så här förbereder du dig inför fotbollsresan

Nu när de värsta restriktionerna från pandemin har släppt och de stora matcherna kan spelas för fulla läktare, kan man åter gripa tillfället och unna sig en fotbollsresa eller två. Men hur var det nu man gjorde, eller gör för dig som aldrig varit ute på ett liknande äventyr?

Om man ska föröka beskriva upplevelsen av en fotbollsresa för att se sitt favoritlag i till exempel Premier League, Bundesliga eller La Liga, så är det kanske raka motsatsen till en fisketur. Inte för att det ena är bättre än det andra. Det är bara två diametralt olikartade upplevelser – som ger kickar på olika sätt. För att lyckas med det förstnämnda, fotbollsresan, bör man tänka på följande.

Sista minuten eller inte

Oavsett om du planerat resan i flera månader i förväg eller om du har hittat en lucka i kalender för att spontant åka och se ditt favoritlag (sistaminuten tillfällen finns) bör du ha koll på några viktiga saker.

  1. Om du vill bo på ett hotell nära stadion, tänk på att de blir fullbokad mycket snabbt. Därför är det viktigt att du är ute i god tid.
  2. Om du vill spara pengar, välj ett hostell.
  3. Kontrollera platsbiljetterna noga. Du vill inte hamna i motståndarnas hejarklack.
  4. På själva matchdagen kan det vara enormt mycket folk i rörelse, därför kan det vara svårt att få en taxi. Se därför till att vara ute i god tid.

Hur får jag tag i biljetterna?

Det finns många arrangörer som är specialiserade på fotbollsresor. De erbjuder färdiga resor med resa, uppehälle och matchbiljetter. Det är extremt praktiskt men kostar i gengäld mer än om du ordnar allting på egen hand.

Vilket land ska du till?

Om resan går till Tyskland bör du ha koll på att det är obligatoriskt att ladda upp för matchen på restaurang. Om resan istället går till Spanien notera då att du kan kombinera resan med en badsemester. Särskilt om det är till Barcelona du ska. Går turen till Madrid kan du njuta både före och efter på något av stadens alla barer. Madrid har fler barer än någon annan stad i hela världen. Går resan till England? Grattis, något mer fotbollsgalet land än detta finns inte.

RSS
Follow by Email
Instagram