UNO Frozen

UNO Frozen

UNO Frozen är en av de nyare varianterna av det klassiska kortspelet UNO. Som du kanske kan gissa på namnet är spelet baserat på de populära Disneyfilmerna. På korten ser du alla kända karaktärer från filmerna som Elsa, Olaf, Kristoffer och Sven. Om du och andra i familjen är ett fan av filmerna kommer ni älska detta spel. Är du bekant med UNO kommer du snabbt känna igen reglerna. Dock finns det ett specialkort som du kan läsa mer om snart.

Så vinner du

Precis som i det vanliga UNO ska du bli den första att bli av med dina kort i varje omgång. Den som först får ihop 500 poäng är den som vinner hela omgången. Det är alltså samma Uno regler som för den klassiska varianten.

Ta hjälp av specialkorten

Specialkorten är precis desamma som i vanliga UNO. Det betyder att du har dra två, hoppa över, byta håll och flera andra kort. Om du inte vet hur det fungerar kan du bara läsa igenom de vanliga UNO reglerna.

Den stora skillnad på UNO Frozen är att det finns ett särskilt kort som heter Olafs sommartid. När du spelar detta kort får du kasta upp till tre kort i rosa eller gul färg. Du får dessutom bestämma vilken färg som ska spelas härnäst. Alltså är det ett väldigt värdefullt kort som kan avgöra hela spelet. Om Olaf-kortet är det första som vänds upp får den spelare som är först på tur välja färg.

Sätt igång och spela

I Uno Frozen kan man vara mellan 2-10 spelare. Alla spelare får sju kort på hand och de resterande korten läggs i en plockhög. Ett kort tas från plockhögen och läggs i mitten av bordet. Detta kallas sedan för slänghögen.

En spelare börjar och lägger ner samma färg som på bordet. Det går även att spela ett specialkort men många väljer att spara dem till senare i spelet. Om du inte har någon matchande färg får du ta upp ett kort från plockhögen.

Glöm inte att säga UNO

När du lägger ner ditt näst sista kort får du inte glömma bort att skrika ”UNO”. Du måste säga det högt så att alla hör. Om du inte gör det och blir upptäckt måste du dra två kort från plockhögen.

När en spelomgång är slut räknar man ihop poängen. Den som kommer först till 500 vinner alltså hela spelomgången. Alla från 7 år och uppåt kan vara med och spela efter bästa förmåga.

Vad är Frozen?

Frozen eller Frost som filmerna heter på svenska, är disneyfilmer om de två systrarna Elsa och Anna. Det finns i nuläget två filmer men Disney har bekräftat att man även jobbar på en tredje film. Filmerna har hyllats på flera håll och låten ”Let it Go” är en av de mest kända Disneylåtarna någonsin.

Filmerna är gripande och handlar om systerskap och att alltid ställa upp för varandra. Förutom Elsa och Anna möter vi också underhållande karaktärer som snögubben Olaf och renen Sven. Den första filmen lanserades på juldagen 2013 och blev snabbt en succé över hela världen.

RSS
Follow by Email
Instagram