Englands 5 bästa fotbollsarenor

Englands 5 bästa fotbollsarenor

Att åka på fotbollsresa till England ger en nästan garanterad fotbollsupplevelse. Oavsett om du ska åka och titta på ditt favoritlag eller bara är ute efter äventyret  kommer du garanterat bli nöjd. Fotboll i England är något helt annat. Premier League är en av världens bästa fotbollsligor. För fotbollsfrälsta är det nästan obligatoriskt att åka dit.

Vinn tillbaka respengarna

Den roligaste upplevelsen med att se fotboll är om du spelar på ett par matcher. Spela online med Mr Green. Vinn tillbaka en del av reskassan. Var ute i god tid och kolla oddsen. Läs på om matcherna. Lämna sedan in dina vinnande rader som kommer få dig vråla högst på arenorna nedan. Men, kom ihåg att spela med förnuft och aldrig för mer pengar än du har råd att förlora.

Premier League

Säsongen för Premier League pågår normalt mellan augusti och maj. Manchester United leder marathontabellen med 13 titlar, följt av Manchester City och Chelsea. Senaste titeln vanns av just Manchester City. Nu är nästa säsong på gång. Funderar du på att åka till England på fotbollsresa? Läs vår artikel ” Fotbollsresor England”.

5. Liverpool – Anfield

Trots att det finns två stora fotbollsklubbar i Liverpool är det Anfield som är stadens huvudarena. De röda, Liverpool F.C har trots allt flest supportrar runtom i världen. Stadion uppfördes 1884. Lite uppseendeväckande är att det faktiskt var Everton som först hade arenan som hemvist (1884-1891). Anfield är en vacker gammal arena med underbar familjekänsla. Att höra ”You’ll never walk alone” sjungas av tiotusentals fans är något alldeles extra.

4. West Bridgeford – City Ground

Den legendariska hemvisten för Nottingham Forest F.C. Deras storhetstid ligger några decennier bak i tiden, men arenan i sig är värd ett besök. City Ground har ett fantastiskt läge vid floden Trent. Under åren har den renoverats många gånger. Arenan har plats för 30 600 åskådare. Häng med när världens äldsta fotbollslag hejas fram till nya framgångar av sina trogna fans.

3. Manchester – Old Trafford

Old Trafford är en av de mest legendariska idrottsarenorna i världen. Den kallas även för ”The Thearte of Dreams”. Naturligtvis är det ”The Red Devils” som huserar här – Manchester United. Även om du själv inte är supporter gör klubbens och arenans rika historia Old Trafford värd att besöka. När du höra publikens (kapacitet 75 811 personer) vrål på matchdag vet du varför du valde att resa hit.

2. London – Tottenham Hotspur Stadium

Här kan du sitta närmare händelsernas centrum än någon annanstans i Storbritannien. Detta tack vara den unika södra läktaren med en extra våning. Ett fantastiskt vacker stadium där det finns uppvärmda stolar, usb-laddare, Michelin-restauranger med mera. 40 m hög skywalk och spelartunnel med glasväggar. Det är bara några av anledningarna till att du skulle vilja besöka denna arena.

1. London – Wembley Stadium

En av världens största arenor och Europas nästa största. Wembley byggdes först 1923 och revs 2003. Därefter återbyggdes den och återinvigdes 2007. Den spektakulära Wembley-bågen kröner hela arenan och färgglad belysning gör den synlig över hela London. Detta ”Home of Football” har stått värd för många stora fotbollsupplevelser. Dessutom har artister som Madonna, Rolling Stones och Michael Jacksson. Det är en ikon, inte bara för fotbollsfans utan hela världen.

RSS
Follow by Email
Instagram