En perfekt aktivitet till innan matcherna - Guide till Keno

En perfekt aktivitet till innan matcherna – Guide till Keno

Att vara på fotbollsresa är ofta en fantastisk upplevelse som man kan dela tillsammans med många andra. Det skapas en gemenskap som är svår att hitta på andra platser. Ofta spelas matcherna under sen lördagseftermiddag, och då är det perfekt att hitta på någon aktivitet tillsammans innan dess. Ett lättsamt spel som alla kan vara med på, som är enkelt att lära sig och som inte kräver särskilt mycket tid eller tanke. Ett sådant spel är just keno.

Keno är ett sådant där klassiskt spel som aldrig riktigt gått ur tiden. Många som spelar keno har gjort detta vecka efter vecka, år efter år. Men det passar också perfekt att skapa en ny tradition kring att spela keno på just fotbollsresor. Dessa resor sker ofta över en helg, och keno dras på lördagar, så keno resultat kan passande nog komma precis innan matchstart på lördagseftermiddagen.

Varför passar då keno så bra? Kanske framför allt för att det är ett så simpelt spel som alla enkelt kan lära sig och vara en del av. Keno är dessutom ett spel som man kallar tur-spel, en form för bingo där det alltså är slumpen som avgör. Det betyder att även om någon spelat mer eller mindre keno så är det inte någon som har fördel i detta fall. Genom att spela på keno så väljer man en kenorad, alltså visst antal nummer som man tror kommer dras i keno omgången. Kenospelet består sedan av 70 bollar med olika siffror på. När keno dras, så dras 20 av dessa bollas slumpmässigt och dessa nummer är de nummer som man förhoppningsvis ska ha prickat in i sin egen kenorad.

Slumpen avgör när det kommer till Keno

Så Keno är alltså ett spel som är totalt baserat på tur och slump. Just därför passar de så bra att spela med både nybörjare på keno och de som spelat under många år, för ingen har fördel. Men vinstchansen blir också väldigt liten eftersom det är så mycket slumpen som avgör. Det är svårt att skapa strategier eller taktiker för spel på keno. För oavsett vilka nummer du kommer att välja så går det egentligen inte att tänka taktiskt vad gäller dessa, eftersom slumpen ändå kommer avgöra kan inga strategier avgöra.

Keno går att spela både på de dagliga livesändningarna och online, skillnaden är egentligen mest om det är en dator som drar de vinnande numren eller om det är en människa. Det är vanligt att keno spelas på Svenska Spel men går också att spelas på exempelvis casino online. Den eventuella vinsten i keno kan bli stor om man har turen att vinna, däremot är vinstchansen tyvärr väldigt liten. Så när man spelar på keno, precis som med alla andra spel ska man vara uppmärksam på att man inte spelar för pengar man inte har. Utan fundera alltid ut en budget på vad du får spelar för. Keno är ett spel som man spelar för att ha roligt tillsammans med andra och inte främst för att vinna pengar.

RSS
Follow by Email
Instagram