Introduktion till Europatipset

Introduktion till Europatipset

Älskar du Stryktipset kommer Europatipset definitivt också bli en favorit. Europatipset är en alternativ spelform till just Stryktipset och går, precis som Stryktipset, ut på att pricka rätt på 13 matcher.

I följande artikel kommer vi sammanfatta Europatipset samt diskutera skillnader mellan Europatipset och Stryktipset.

Europatipset

Det finns en uppsjö av spelformer, från oddset till Europatipset tillgängligt. Att bekanta sig med de alla är långt ifrån nödvändigt. Det handlar helt enkelt om att hitta en spelform som man tycker är underhållande och som man känner sig bekväm med. Vi vill i alla fall slå ett slag för Europatipset då vi tycker det är både underhållande och relativt enkelt.

Europatipset vs. Stryktipset

Europatipset och Stryktipset går som sagt ut på att pricka rätt på 13 matcher på en kupong. Det finns dock ett par saker som skiljer de bägge spelformerna åt trots detta. De spelas till exempel inte lika ofta och heller inte på samma dagar. Europatipset spelas på söndagar och mitt i veckan varav Stryktipset generellt endast spelas på lördagar. 

Europatipset innehåller alltså matcher från europeiska ligor som spelas på söndagar och dagar mitt i veckan, som La Liga och Serie A. Vilka matcher som väljs ut för att vara med i Europatipset varierar dock. Det beror helt och hållet på vilka matcher som spelar de dagar där Europatipset gäller. Så spelar Champions League-matcher en dag mitt i veckan kan de mycket väl vara med på Europatipset!

Hur ser utdelningen ut?

När man spelar på Europatipset finns det gott om chanser för att kamma hem en lukrativ vinst. Det förekommer att någon lyckas pricka rätt på alla 13 alternativ. Har man så mycket tur kan man kamma hem flera miljoner kronor. Rätt till utdelning har man generellt om man lyckas pricka 10, 11, 12 och/eller 13 rätt på Europatipset. Om endast favoriter vinner så får man normalt ingen utdelning på 10 rätt, varav man får en betydligt större vinst om man prickar rätt på exempelvis endast skrällar.

Europatipset Spela Tillsammans

Som med de allra flesta Svenska Spel-spel kan man på Europatipset även spela med Tillsammans-funktionen. Det innebär alltså att man kan spela flera personer tillsammans på en kupong. Det är ett väldigt populärt sätt att spela på odds på eftersom man då delar på insatsen. Således blir det billigare att spela tillsammans än för sig. Givetvis ska man vara beredd på att prissumman man vinner inte är lika stor som om man hade fått den hela själv. Men oavsett är det ett smart sätt att dela kostnaderna på och ett underhållande sätt att spela på!

När man spelar tillsammans behöver man dock inte spela tillsammans med några man känner. Man kan även köpa in sig i en experts system, vilket naturligtvis innebär att ens vinstchanser ökar. Åtminstone om experten är tillräckligt skicklig inom odds och Europatipset för att lyckas pricka så många rätt som möjligt!

För att knyta ihop säcken kan vi säga att Europatipset är en underhållande spelform för den som älskar oddsspel på fotboll. Det påminner mycket om Stryktipset, men skiljer sig något åt då Europatipset inte spelas lika ofta och inte heller på samma dagar som Stryktipset.

RSS
Follow by Email
Instagram