Dessa platser är perfekta för dig som är intresserad av att göra en fotbollsresa

Idag så är det många fotbollsälskare som drömmer sig bort till någon av de största arenorna i Europa. Att se en stormatch på TV i all ära, ingenting går upp emot att se de bästa spelarna i världen göra upp på världskända arenor.

Samtidigt så kan det vara svårt att veta var man ska åka någonstans. Om du har ett favoritlag så är det oftast ett ganska självklart val, men för den som är mer intresserad av att få den mest maxade upplevelsen för sina pengar gäller det att hitta en stad eller region där man enkelt kan ta se flera matcher under samma resa. Även om det idag oftast är billigare med själva flygresan än biljetter till matcher så kan det ändå vara roligt att när man väl har tagit ledigt från jobbet försöka se mer än en match.

Det är därför en sån tur att så många europeiska länder har ett välutvecklat tågnät. På så sätt så kan man flyga till en stad, se en eller två matcher och sedan åka tåg i ett par timmar och se en eller två matcher till.

London

London är en verklig hotspot när det kommer till möjligheter att se fotboll i absolut världsklass. Här hittar vi stora lag såsom Chelsea, Arsenal, Tottenham, och en hel del andra i både Premier League och The Championship. Tack vare att det finns så många lag så är det oftast möjligt att se flera matcher under bara ett par dagar. Kombinera detta med att London är en fantastisk stad att besöka, samt att många svenska sidor även erbjuder goda möjligheter till betting på engelsk fotboll så kan detta passa som handen i handsken.

Norra England

I norra England så är det samma visa som i London. Här hittar vi en rad stora och populära klubbar, och tack vare Englands fantastiska tågnät så är det enkelt att ta sig mellan städerna. I Liverpool så hittar vi Liverpool FC och Everton, två verkliga tungviktare som många svenskar har som favoritlag. Man kan sedan åka tåg i en dryg timme och sedan befinna sig i Manchester, för att se antingen City eller United spela.  England är ett oerhört populärt resmål för fotbollsresor, någonting som vi pratar mer om i vår artikel om fotbollsresor till England.

Amsterdam/Rotterdam

Det här är ett alternativ som inte många tänker på, men är perfekt för dig som rör dig på en lite mindre budget. Det går att hitta billiga flygbiljetter till Amsterdam, och det finns gott om alternativ för billigt boende. Biljetterna till Ajax matcher går också att hitta relativt billigt jämfört med andra stora klubbars vanvettiga priser.

Det går även att ta tåget i en dryg timme för att sedan befinna sig i Rotterdam. Här spelar Feyenoord, och deras arena De Kuip är ett verkligt måste för fotbollsälskaren. Den holländska fotbollen är några snäpp bättre än Allsvenskan, och både Amsterdam och Rotterdam är fantastiska städer att besöka som turist när det inte är några matcher som spelas.

Italien

Italiens tågnät gör det möjligt att enkelt och billigt besöka några av de stora städerna på en och samma resa. Om du börjar i Milano kan du se Inter och Milan spela, för att sedan ta tåget till att titta på Atalanta eller Brescia. Åk sedan ner till Rom för att både turista och ha möjligheten att titta på Roma och Lazio i huvudstaden. I Turin hittar vi Torino och jätten Juventus. Dessvärre så är matchupplevelsen på Juventus hemmastadion inte alls vad den kan vara på andra ställen. Ett tips är därför att besöka en annan klubb och sedan se Juventus spela som bortalag. Dessa matcher är alltid bland de mest populära och trycket är öronbedövande varje gång.

 

RSS
Follow by Email
Instagram