Sparar du pengar till din nästa fotbollsresa? Genom ett billigare bredband kan du få en skjuts på vägen

Sparar du pengar till din nästa fotbollsresa? Genom ett billigare bredband kan du få en skjuts på vägen

Det är många av oss som drömmer om en riktigt häftig fotbollsresa. Men biljettpriserna blir allt dyrare och det kostar mer och mer att komma iväg för att se sin drömmatch på plats. Genom månadssparande så kan man komma en lång bit på vägen. Ett av de bästa sätten att spara pengar är att dra ner sina månadskostnader.

Numera lever vi en stor del av vårt liv på internet. Vi socialiserar oss med våra vänner, vi köper våra kläder online och vi får vår underhållning via streamingtjänster istället för att titta på traditionell TV. För den fotbollsintresserade är det också på internet vi numera får all vår information om matcher och nyheter kring spelare.

Men samtidigt så är bredband ofta en dyr historia med höga kostnader varje månad. För den som har haft sitt avtal under en längre tid, eller är ovan med olika termer kan det vara svårt att veta hur man ska gå tillväga för att hitta en lösning som är lämpad för sin egen situation. Genom att skaffa sig ett billigare bredband kan man få ner kostnaderna varje månad och samtidigt få mer pengar över till annat. Du kan då lägga till några extra hundralappar till din reskassa varje månad och ta dig ett steg närmare en match på en av världens mäktigaste arenor.

Jämför priser mellan olika operatörer för att hitta billigare bredband

Kostnader för bredband brukar variera enormt beroende på var någonstans du bor, samt vilken leverantör du använder dig av. Genom att jämföra priser så är det inte omöjligt att du hittar en leverantör som erbjuder internetförsörjning till ditt hem för en bråkdel av ditt nuvarande pris.

Om du är intresserad av att få ner dina kostnader men helst skulle vilja slippa att byta leverantör kan man alltid ringa till kundtjänsten. Om man då förklarar att man hade tänk byta leverantör för att få ner sina månadskostnader kan det ibland vara möjligt att få behålla sitt nuvarande avtal till ett lägre pris.

Passar fast eller mobilt bredband bäst för din situation?

Det finns två typer av bredband som riktar sig åt konsumenter i Sverige. Det första är fast bredband. Med ett fast avtal så betalar du en månadsavgift i slutet av varje månad men får då tillgång till hur mycket data som helst. Detta passar perfekt för ett hushåll som streamar mycket film och serier, eller huserar flera personer.

För det lite mindre hushållet som inte använder internet så mycket så passar ett mobilt bredband perfekt. Även här tillkommer ofta en mindre månadsavgift men den stora skillnaden är att du sedan debiteras för hur mycket data som används.

Sänk internethastigheten

Tyvärr är detta inte lika lätt som att bromsa in sin bil på motorvägen, utan det krävs att du kontaktar din leverantör. Eftersom man betalar för hastigheten på sin uppkoppling så kan ett sätt att få ett billigare bredband vara att sänka hastigheten. Även om det är skönt att ha ett väldigt snabbt internet krävs det sällan i de allra flesta hushållen.

RSS
Follow by Email
Instagram