Nordamerikanska storlopp

Nordamerikanska storlopp

Travsport har en stor och trogen skara fans i Nordamerika. I Nordamerika finns även några av de största travbanorna i världen, såsom Meadowlands Racetrack i New Jersey, Woodbine Racetrack i Toronto, Ontario och Churchill Downs i Kentucky. Dessa banor lockar stora publikmassor och genererar stora intäkter för travindustrin i stort.

I denna artikel kommer vi att gå igenom några av de största och mest prestigefyllda loppen inom travsporten i Nordamerika. Dessa tävlingar – med imponerande prissummor och pulshöjande lopp som lockar tusentals besökare – är bara några av höjdpunkterna i den Nordamerikanska travkalendern.

Är du intresserad av att lära dig mer om trav och hur man spelar på hästar kan du läsa mer här.

Hambletonian Stakes

Hambletonian Stakes, av många kallad “travets Kentucky Derby”, är ett av de största evenemangen inom amerikansk travsport. Det lockar årligen tusentals besökare till Meadowlands Racetrack i East Rutherford, New Jersey, i USA. Loppet har sitt ursprung från 1926 när det första Hambletonian-loppet hölls på Good Time Park i Goshen, New York. Loppet har fått sitt namn efter avelshingsten Hambletonian 10, som är en av de mest kända hingstarna i travhistorien. Tävlingen är öppen för treåriga varmblodiga travare, med en prispott på drygt en miljon dollar.

Hambletonian Oaks

Hambletonian Society är arrangören bakom både Hambletonian Stakes och Hambletonian Oaks, som är en liknande tävling fast för treåriga varmblodiga ston. Precis som Stakes så körs även Oaks på Meadowlands Racetrack i New Jersey, under en och samma tävlingsdag. Loppet körs över en distans av en engelsk mil (1,609 kilometer) och har en prispott på över 500 000 dollar.

Breeders Crown

Breeders Crown är en serie av tolv travlopp för både varmblodiga och kallblodiga hästar som körs på olika banor runt om i USA. Loppen erbjuder en av de största prispottarna inom travsporten, med över sex miljoner dollar totalt i prispengar. Pengarna delas ut under seriens gång. Breeders Crown grundades 1984 av Standardbred Breeders and Owners Association of New Jersey, som främjar avel och tävlingsprestationer.

Little Brown Jug

Little Brown Jug är ett lopp som hålls årligen på Delaware County Fairgrounds i Delaware, Ohio. Det är en tävling för treåriga varmblodiga travare. Grundaren och författaren av Horseman and Fair World Magazine, Joe Neville, skapade loppet 1937 som en utmaning mellan två hästägare. Loppet är också känt för sin unika prispott, som består av en traditionell liten kruka i brun keramik (“Little brown jug”), fylld med guldmynt värda över 400 000 dollar.

Meadowlands Pace

Meadowlands Pace är en årlig passgångstävling som körs på Meadowlands Racetrack i East Rutherford, New Jersey, USA. Den första tävlingen hölls 1977 av Jeffrey Gural, som är en stor aktör inom den amerikanska travindustrin och en av ägarna till Meadowlands. Loppet är det näst största för treåriga varmblodiga passgångshästar. Meadowlands Pace äger vanligtvis rum i juli. Den samlade prissumman för vinnaren ligger på hela en miljon dollar.

North America Cup

Det största loppet för treåriga varmblodiga passgångshästar heter North America Cup. Det är en årlig tävling som körs på Woodbine Mohawk Park i Campbellville, Ontario, Kanada. Loppet har körts sedan 1984, då det ersatte Queen City Pace från 1964. Loppet körs vanligtvis i mitten av juni och består av flera kvalificeringsheat som hästarna måste ta sig igenom för att nå finalen. Även här är prissumman en miljon dollar till vinnaren.

The Canadian Pacing Derby

The Canadian Pacing Derby är ett lopp för äldre varmblodiga travare i åldrarna fyra år och uppåt som körs på Woodbine Mohawk Park i Campbellville, Ontario, Kanada. The Canadian Pacing Derby är en del av det stora evenemanget Maple Leaf Trot, som inkluderar flera andra lopp för både passgångshästar och travare. Loppet har en prispott på över 500 000 dollar.

 

RSS
Follow by Email
Instagram