Dessa städer är världens mest populära fotbollsspelare uppvuxna i

Dessa städer är världens mest populära fotbollsspelare uppvuxna i

En av de bästa aspekterna med fotboll är dess förmåga att sammanbinda människor världen över. Det spelar ingen roll vilken kontinent man kommer ifrån, vilket land, stad eller annat – så länge man är entusiastisk och i fallet med en professionell fotbollsspelare, begåvad.

Förutom fotboll så älskar vi att resa. Att resa är att leva. Vi älskar att upptäcka världen och besöka jordens alla hörn. Särskilt om vi kan blanda resor med vår passion för fotboll.

Till alla fotbollsfans där ute som älskar att resa har vi därför sammanställt en lista över städer som världens mest populära fotbollsspelare är uppvuxna i. En lista för den som behöver lite inspiration till nästa semester eller helt enkelt vill öka sina kunskaper om fotboll och de bästa spelarna.

 

Funchal, Madeira, Portugal – Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, mer allmänt känd som Cristiano Ronaldo, är en av världens mest älskade fotbollstjärnor.  Manchester United-anfallaren är född på den vackra portugisiska ögruppen Madeira, mer specifikt i staden Funchal. Funchal är den sjätte största staden i Portugal och Madeiras största stad (och huvudstad), trots dess lilla storlek med bara lite över 100,000 invånare. Den livliga huvudstaden bjuder på flera historiska monument, en exotisk flora och fantastiska utsiktspunkter.

Rosario, Santa Fe, Argentina – Lionel Messi

Lionel Messi är utan tvekan en av världens absolut bästa fotbollsspelare. Messi är född och uppvuxen i Rosario, en stad i Argentina som är belägen i provinsen Santa Fé. Rosario har drygt 1,3 miljoner invånare och förutom att vara hem till Lionel Messi kommer även andra stora fotbollsstjärnor från staden, som Maximiliano Rodríguez, Mauro Icardi och Ángel di María. Hit kommer turister för att åtnjuta några av Argentinas vackraste byggnader, men också för att koppla av på några av de sköna stränderna vid floden.

Mogi das Cruzes, São Paulo, Brasilien – Neymar

Neymar da Silva Santos Júnior, eller bara Neymar som vi bäst känner honom, är en brasiliansk fotbollsspelare som spelar för Paris Saint-Germain. Den 30-åriga vänsteryttern/offensiva mittfältaren är född i Mogi das Cruzes, en stad och kommun i Brasilien lokaliserad i delstaten São Paulo. Mogi das Cruzes är en väldigt liten stad, och folk brukar bara överväga att göra ett snabbt stopp här innan de beger sig till närliggande städer.

RSS
Follow by Email
Instagram